Ghidul ateului catre crestinism

Ghidul ateului catre crestinism (sau credinta)

Daca vrem sa spunem ca religia e nasoala, astfel punandu-i pe crestini in aceasi oala cu toate religiile, spunand de sacrificii umane si lucruri care crestinii nu le fac, atunci si crestinii pot spune ca necrestinii sunt nasoli si sa arate spre atei spunand ca fac sacrificii umane si lucruri care nu le fac. Ateismul e si el intr-un fel o religie, deoarece termenul religie e strans legat de credinta. Poti spune ca ateii nu au o credinta, insa poti spune ca ei cred ca nu exista un Dumnezeu.

Stiu ca ateii au probleme cu crestinii fara a include celelalte religii, dar exista si viceversa. Si aceste probleme trebuie sa le rezolvam.

Deci luati fiecare religie in parte, astfel incat daca voi va aparati credinta atee, si nu-i aparati pe azteci, nici eu nu sunt nevoit sa-i apar pe musulmani, deoarece imi apar credinta mea, cea pe care o cunosc.

Hai sa nu va intreb de ce sunteti atei, mai bine de ce nu sunteti crestini? Stiu ca aveti multe de zis.

PROBLEMELE RELIGIEI

In primul rand cand esti ateu spui: religia are probleme. Apoi spui: nu poate exista si Dumnezeu si raul din lumea, asta inglobeaza si problemele religiei, deci e mai bine. Ei bine, v-am raspuns:

Problemele religiei
Dumnezeu si raul

PROBLEMELE LUMII

Apoi veniti si spuneti ca cea mai mare problema a omenirii e religia, chiar daca ati acceptat ceea ce am scris mai sus. De ce? Este o forma de manipulare a maselor! Nu chiar. Banul e cea mai mare problema. Religia nu e:

Suntem condusi
Banii – o unealta masluita

Nu puteti spune ca nu am dreptate despre cei care ne conduc. Mai cititi si alte posturi pe blog de la Sortare subiecte->Problemele lumii.

NEINTELEGERI

Bun, daca m-am lamurit ca religia nu face nici un rau, nu-mi convine pentru ca:
1) Nu inteleg conceptul de iad. Pai uitati aici:
Iadul
Iubirea lui Dumnezeu
Moartea

Toate sunt viziuni asupra iadului care spun: crestinii nu au dreptate, parerea generala nu e adevarul.

2) Sunt greseli in Biblie. Sa zicem… dar ce trebuie sa ascultam. Cele 10 porunci si legea iubirii. Dumnezeu nu te va asculta din Biblie la judecata ci din faptele tale.
Greselile Biblice (sa zicem ca ar fi)
Posibilitatea perfectiunii Bibliei

+versetul care explica totul: 2 Corinteni 2:9: „Caci v-am scris cu scopul de a va pune la incercare sa vad daca sunteti ascultatori in toate lucrurile”

3) De ce ne incearca Dumnezeu? Nu ne incearca, ci ne ajuta sa trecem peste incercari, incercarile sunt de la diavol.

4) Crestinii fac lucruri rele. Da dar asta nu pentru ca isi respecta credinta. Ceea ce fac rau nu-i face crestini:
Ritualurile credintei crestine
Evanghelia dupa Matei

Pana aici am inteles ca Dumnezeu nu e rau si ca religia nu e de vina pentru problemele lumii. Daca e asa atunci nu avem nici o problema cu religi. Avem doar neintelegeri:
Inceputul
De ce a creat Dumnezeu lumea
Numai crestinii se mantuiesc?

PROBLEMELE ADEVARATE ALE LUMII (religia nu e problema, chiar ofera beneficii, de ce sa elimini ceva care face bine? Iar daca face rau, aratati-mi un om care a facut numai bine!)

Daca am inteles totul pana aici am ajuns departe. Si totusi nu. Am inteles ca religia e buna, dar nu e bine sa fi si ateu? Ce e rau in asta? Ce face bine crestinismul? Ei bine pe langa multe, mai bine cititi postul acesta:

Moralitate si libertatea de a alege (si va recomand sa va uitati la videoclip, altfel nu are rost). Voi mai pune si alte posturi.

SUNT OAMENII DESTEPTI?

Dar totusi ateii sunt mai destepti. Poate dar nu din cauza ca sunt atei. Ateismul e pur si simplu negarea lui Dumnezeu. Daca cineva e ateu si face ceva bine nu face datorita faptului ca e ateu, insa daca e crestin si face ceva bine are un impuls. Apoi cititi asta:

Intre atei crestini si stiinta
Sunt oamenii destepti?

CE POATE FACE CREDINTA

Desigur ati gasit in posturi motive de ce trebuie sa ne rugam. Dar va mai dau ceva. Uitati ce poate face credinta:

Efectul Placebo (nu are post, stiti ce este, daca nu cititi)
Secretul – Legea Atractiei

SA FACEM BINE (de dragul binelui, daca esti om, si pentru iubirea lui Dumnezeu, daca esti crestin)

Da stiu ca credinta merge si ca exista profeti insa unii fac bine pentru Dumnezeu, de frica de iad etc. Ei bine eu i-am indemnat pe crestini sa nu faca asta, iar daca voi va veti intoarce la credinta primiti aceste indemnuri. Asta zice crestinismul. Pai despre ce vorbim? De crestinism, sau de oameni? Daca e asa stati linistiti ca si ateii, agnosticii au probleme. Toti oamenii au probleme, sau sunteti usa de bisertica?

Experienta extrasenzoriala – ceva de gandit
Hai sa facem bine

DE CE CRED

Multi spun ca noi crestinii nu stim ce credem, ei bine: Stiu de ce cred

NU AM EVOLUAT („ne place sa credem ca am evoluat”-G. Carlin)

Multi spun ca sunt dedicati evoluarii speciei si ca nu e bine sa spui ca oamenii sunt rai. Macar ateismul nu spune ca oamenii sunt nevrednici. ei bine va deranjeaza adevarul? Ganditi-va asa: daca nu ne observam problemele, daca doar dam vina unii pe altii, vom rezolva ceva? Religia nu e o problema, sau cel putin a fost rezolvata. Hai sa ne indreptam spre adevaratele probleme. Una dintre ele e banii. Mai cititi la problemele lumii.

Oamenii nu au evoluat au regresat

Pana aici am explicat problemele religiei, si neintelegerile ei. Eu sper ca ateii vor fi cu inima deschisa si vor spune: „uite pe cineva care e dispus sa ne explice”, si sa zica „ok, am inteles chestiile astea, stiu s-a produs o neintelegere, deoarece majoritatea crestiniilor nu imi explicau”. Daca mai aveti alte probleme le postati la comentarii. (alte probleme, daca aveti probleme cu un post, comentati acolo).

DOVEZI ALE EXISTENTEI LUI DUMNEZEU

Totusi ce ramane sunt dovezile stiintifice. Ei bine ateii incearca sa-si explice totul cu stiinta, dar ateismul nu zice ca trebuie sa faci asta. Ateismul zice: neg pe Dumnezeu, sau alta divinitate, nu incerc sa-mi explic tot, dar daca vreau e ok.

Intre atei crestini si stiinta (mai cititi asta ca sa va lamuriti)
Existenta lui Dumnezeu

Si in legatura cu creatia. E posibil sa fi inceput de 7000 de ani i. Hr.

Pamantul de 7000 de ani
http://www.answersingenesis.org/articles/2005/06/01/evidence-for-young-world

CE FAC CRESTINII BINE (de ce sa fii crestin)

Daca pana aici ati inteles, dar ziceti: „de ce sa nu fiu ateu?” mai cititi unele posturi, in care spune de ce sa fiti crestin, care sunt beneficiile pe care ateii nu le au. Si posturile:

Stiu de ce cred (in care va probvoc sa spuneti si voi la radnul vostru de ce e bine sa fi ateu, dar cititi postul si raspundeti acolo, conform conditiilor).

Problemele religiei -> Problemele religiei explicate

Intre atei crestini si stiinta (vedeti videoclipul cu Louie Giglio)

PROBLEMELE CRESTINILOR (nu a crestinismului)

Daca credeti ca numai cu ateii am probleme cititi asta: Criticilor mei (crestini) + alte posturi in care spun ca daca suntem crestini, pai sa fim crestini! Sa urmarim invataturile nu ce vream noi. Pana la urma, daca vreti sa criticati crestinii, nu crestinismul, luati-va de adevaratii crestini, nu de cei care si Biblia spune ca nu sunt discipoli ai lui Iisus.

PROBLEMELE ATEISMULUI (si a ateilor)

Daca nu v-ati lamurit va voi da parola la un post: de ce sa nu fii ateu. Nu am vrut sa se ajunga aici, dar voi ati ajuns:

Catre atei

Unii ar putea zice: totusi daca s-a vorbit atat de mult de crestinism e clar ca are probleme. Ei bine nu credeti ca cineva (diavolul), a adunat aceste „probleme” si le-a spus oamenilor ca inselatorii pentru a nu mai crede? Credeti ca diavolul nu vrea sa fiti atei, deoarece odata cu negarea divinitatii il negati si pe el. Nu-i pasa. tot ce vrea e sa nu credeti in Dumnezeu, sau sa-l urati, sa faceti fapte rele etc.

Daca pana aici nu sunteti convinsi, aveti chat-ul pentru a vorbi cu mine de problemele pe care voi le aveti cu relgia si poate nu le-am mentionat. Daca nici asa atunci macar: Amuzament (daca sunteti atei o sa va placa)

NOTE:

1) Nu am vrut sa supar pe nimeni.

2) Eu nu dau numai argumente ci si posibilitati. La argumente dati contraargumente la posibilitati dati dovezi ca sunt imposibile, si le contraziceti dovezile care arata ca sunt posibile.

3) Eu nu vreau sa arat ca cineva greseste si altcineva nu. Eu astept ca oamenirea sa ajunga la un numitor comun, sa se uneasca, si sa-si rezolve problemele.

4) Daca vreti sa intrati in polemica cu mine fiti calmi, rabdatori, nu nervosi, asa nu se ajunge la nimic. Cititi Despre blog

5) Poate v-ati facut o parere proasta despre mine. In orice caz, aveti post-ul: Despre mine

PS: Voi modifica aceasta pagina pentru mai multa claritate.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s